–
31/03/2021
Zveme všechny místní a přespolní k načerpání inspirace pro nadcházející Velikonoce.
Společně upečeme velikonočního beránka podle netradičního receptu a zatímco se bude beránek péct, vyzkoušíte si přípravu vajíčkové tlačenky.
Co budete potřebovat?
NA BERÁNKA
polohrubá mouka
cukr
šlehačka
4 vejce
vanilkový cukr
prášek do pečiva
citrónová kůra
forma na beránka
polohrubá mouka
cukr
šlehačka
4 vejce
vanilkový cukr
prášek do pečiva
citrónová kůra
forma na beránka
NA ROLÁDU
270g zeleniny nakrájené na kostičky (vařená mrkev, celer a petržel, kapie, sterilovaná okurka, hrášek, vařená kuřice)
6 vajec uvařených natvrdo
sáček práškové želatiny
majonéza
forma srnční hřbet
Nálev:
ocet, cukr, sůl
voda nebo vývar z vařené zeleniny
pepř, nové koření, bobkový list, hořčičné semínko
270g zeleniny nakrájené na kostičky (vařená mrkev, celer a petržel, kapie, sterilovaná okurka, hrášek, vařená kuřice)
6 vajec uvařených natvrdo
sáček práškové želatiny
majonéza
forma srnční hřbet
Nálev:
ocet, cukr, sůl
voda nebo vývar z vařené zeleniny
pepř, nové koření, bobkový list, hořčičné semínko